Bilder och lite smatt och gott

16 03 2011

Nu har vi lyckats lagga in lite bilder ocksa! Forsokte fixa underrubriker men gick sadar sa far skriva lite om bilderna har istallet.

De forsta bilderna ar fran Tobago, caribbean ocean, cykelturer, bad och fran den valdigt trevliga karnevalen!

De sista bilderna ar fran vart nuvarande hostelplace i Lima (Peru) dar vi lagar egen mat och slappar pa balkongen.

Topp 3 Toabago

Nummer ett kan inte bli annan an klimatet,havet och naturen! Tvan utnamner vi till Karnevalen som var over forvantan, det ar en stor turistattraktion och det var helt klart over forvantan! Manniskor overallt, i alla mojliga roliga kostymer dansande pa gatorna och aven en del harligt lokalt folk. Tobagos nummer 3 blir cykeln! den gjorde att vi kunde ta oss runt pa ett smidigt och inte allfor varmt satt till de olika stranderna.

Tobagos lite samre prispall startar med faktiskt med maten, ingen hojdare och inte sarskilt billigt heller. Tvan star myggen for och trean far bli de ibland onodigt sliskiga kommentarerna fran lokalbefolkningen.

Vi har alltsa lamnar on Tobago for att hamna i Perus huvudstad Lima. Fran lugnet till storstad. Vi mellanlandade i Panama nagon timma och efter en heldag sa kom vi fram natten till idag. Hade denna gangen bokat bade boende och taxi som vantade vid flygplatsen, gick alltsa en aning battre an sist. Taxin tog oss genom ett morkt och ´stangt´ for dagen Lima och val framme utanfor hostelet var det dags att bli radd for forsta kackerlackan!

Mycket bra hostel har vi hamnar pa har, ´Pirwa hostels backpackers´ tillgang till kok, inkuderad frukost och egen toalett pa det! Maste aven namna att vi har en liten egen balkong precis utanfor dorren, fritt internet och trevlig personal. Vi har bestamt oss for att stanna 3 natter istallet for de forbokade 2. Behover tiden for planering.. fins sa otroligt mycket man vill se och gora nu framover och det galler att faktiskt planera ratt eftersom vi inte har all tid i varlden, tyvarr.

Finns inte jatte mycket att se har i Lima, darfor passar det perfekt med planering har. Vi har varit och handlat idag, och vilken affar sen, kandes som Ica hemma, har fanns allt man behovde och vi har nu sa vi kan laga egen middag och kvallsmat fram tills att vi ska ta bussen mot ny destination.

Eftersom  Trinidad och Tobago var ett engelsktalaande land sa har vi nu markt att allt inte gar lika smidigt har, men an sa lange har vi bara fatt bra mottaganden. (aven om man far svar pa spanska tillbaka oftast) pappas lilla handbok i spanska kommer nog snart till anvandning!

Vill skicka en extra halsning till min morfar Ebbe som snart ska fylla 80 ar dar hemma, och det ar trakigt att jag inte far vara med da. Men hoppas vi kan skypa innan eller pa dagen sa ja far saga grattis! massa kramar till mormi och morfi fran mig! Pa tal om skype sa fick ja pratat med mormor och morfar, maria och mamma haromdagen, det var harligt att hora fran er! Hoppas snart hora fran pappsidan ocksa och i morgon ska vi nog fa tjata lite me samboanna:)

I morgon blir det att boka hostel i Ica dit vi ska ta oss efter Lima och fortsatta planera och ha oss, inga dopp i det bla pa ett tag nu utan nu ar vi ute efter annat. Dags for kvallsmat, det rakade slinka ner en schweizerost i kundkorger tidigare idag, jag kan inte hjalpa att det fanns allt i affaren!

Skickar en godnattpuss till lille mini syster matilda, alias charlie dar hemma och en till rhonia med!

Godnatt sverige som redan sover fran Lima och writer Therese!

 


Åtgärder

Information

4 responses

16 03 2011
Evelina

Storälgen läser och tänker att det är gött att resa! Puss på er

16 03 2011
giraffen

Fasen va gött ni verkar ha det! :o) Skönt att det bara var kortvarigt med magbesvären också… Men så är det väl svårt att undvika sånt helt när man är på resande fot också!
Najs hostel ni verkar ha fått tag på! Med en sån balkong och fritt internet kan det ju va sämre… ;o)

Och Bullen – ost kan man aldrig ha för mycket av! Så det så, hehe.

Ta hand om er! Jag läser idelt även om kommentarerna är få. Puss!

17 03 2011
Moster Lollo

Hallå Catten, läste på Google att i Ica finns ett museum med mumier som har krympta skallar……är det därför ni åker dit? Ahhhhhhhhhhhhahahahah

17 03 2011
Moster Lollo

Skickar en hälsning från Farmor, jag läser allt ni skriver för henne…..

Lämna en kommentar